Begin januari hebben we voor een landelijke opdrachtgever de nieuwjaarsreceptie verzorgd voor bijna 1.300 aanwezige collega’s. De receptie had een informeel karakter maar de opdrachtgever wilde wel haar medewerkers kunnen toespreken en op de actualiteit binnen de organisatie ingaan waarvoor een afwisseld plenair programma werd opgesteld.

Om de bijeenkomst een huiselijk thema te geven werd er een huiskamer nagebouwd en werden hierin diverse gesprekken met collega’s gevoerd. Om meer interactie met de zaal te krijgen werd gekozen voor een immens projectiescherm welke ruim 18 meter breed was en hol was opgebouwd. Dit scherm werd onder andere gebruikt om live alle sprekers in beeld te brengen, de terugblik op het vorige jaar te laten zien en interactief via SMS en twitterapplicaties de zaal bij het programma te betrekken.

Omdat het scherm hol werd opgebouwd bevonden de sprekers zich letterlijk tussen de beelden. We hebben om deze projectie technisch mogelijk te maken meerdere zeer krachtige HD projectoren ingezet, aangestuurd door een uitgebreide Barco Encore videoregie en alle benodigde randapparatuur, audiotechniek en personeel geleverd.

Omdat de zaal de dag voor de nieuwjaarsreceptie in gebruik was hebben diverse ploegen de hele nacht doorgewerkt om te zorgen dat de volgende ochtend om 9.00u de repetities konden beginnen en iedereen op tijd klaar was.