Tourguide               

Bedrijfsbezichtigingen zijn een uitstekend medium om uw klanten en relaties kennis te laten nemen van uw productieproces. Jammer dat door omgevingsgeluid de verstaanbaarheid van de rondleider vaak te wensen overlaat, waardoor de uitleg niet of slecht door de toehoorders gehoord wordt. Megafoons of stemverheffing geven niet het gewenste resultaat, bovendien zullen werknemers hierdoor onnodig worden afgeleid van hun werkzaamheden.
Met het Sennheiser 2020-D Tourguide digitale rondleidingsysteem behoren deze problemen tot het verleden. Het unieke systeem zorgt ervoor dat u luid en duidelijk verstaanbaar bent.

Het systeem bestaat standaard uit 20 draadloze kinbeugelontvangers van slechts 70 gram en een zakzender met eenvoudig draagbare kinbeugelmicrofoon. Het geheel wordt geleverd in een systeemkoffer waarin zich ook de laadapparaten bevinden. Doordat het systeem standaard beschikt over 6 omschakelbare frequenties is het eenvoudig uit te breiden en kunnen er eenvoudig meerdere systemen probleemloos tegelijkertijd gebruikt worden.

Al sinds de introductie van de eerste series Sennheiser Infoport, midden jaren ’80 zijn wij toonaangevend leverancier op het gebied van deze communicatie techniek en zijn systemen zowel nationaal als internationaal geleverd. Inmiddels is de derde generatie op de markt verschenen onder de naam Sennheiser Tourguide. Dit systeem is volledig digitaal en onderscheid zich door nog meer gebruiksgemak en degelijkheid.

Naast gebruik voor rondleidingen bij bedrijven zijn er meer situaties waarin het Tourguide systeem uitkomst biedt zoals rondleidingen in musea of culturele instellingen, simultaan vertalingen, meertalige rondleidingen of fluistersets ten behoeve van slecht horende.

Verhuur

Tourguide sets worden door ons voor zeer uiteenlopende toepassingen verhuurt.

De sets worden geleverd compleet in laadkoffer met 10 of 20 ontvangers. Doordat de ontvangers op verschillende frequenties zijn in te stellen kunt u probleemloos maximaal 6 groepen tegelijkertijd gebruiken of uw bestaande systeem uitbreiden. Het aantal ontvangers is ongelimiteerd uit te breiden waardoor u bijvoorbeeld door het samenvoegen van 3 koffers 60 personen tegelijkertijd kunt toespreken.

De huurprijzen van het systeem zijn als volgt:

 • Tourguideset met 20 ontvangers en headset- of handheld microfoon € 160,00
 • Tourguideset met 10 ontvangers en headset- of handheld microfoon € 110,00
 •  
  Optioneel leverbaar:

 • EK2020-D ontvanger waarop losse hoofdtelefoon of inductielus kan worden aangesloten
 • Hoofdtelefoon t.b.v. EK2020-D ontvanger
 • Inductielus t.b.v. EK2020-D ontvanger
 • SR2020-D stationaire zender
 •  
  Elke ontvanger kan maximaal 1 microfoon gelijktijdig ontvangen. Informeer naar de speciale oplossingen wanneer u meerdere microfoons wenst te gebruiken.

  Genoemde bedragen zijn per set, per dag.
  Wanneer u de sets meerdere dagen nodig heeft maken we graag een passend voorstel.
  Indien beschikbaar kan de set de dag voor gebruik worden opgehaald en de dag na gebruik worden teruggebracht.
  Ophalen buiten kantoortijden behoort tot de mogelijkheden

  Genoemde bedragen zijn exclusief BTW, af Apeldoorn. Indien gewenst bezorgen wij tegen een vergoeding de sets bij u op locatie.

  Heeft u voor uw bijeenkomst naast het Tourguide systeem meer apparatuur nodig? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen! Kijkt u hiervoor on onze verhuur pagina.

  [/fusion_toggle]

  Verkoop

  [/fusion_builder_row_inner]
  Wanneer u veel rondleidingen geeft, of het Tourguide systeem intensief voor een andere toepassing gebruikt, kan het aantrekkelijk zijn zelf een systeem aan te schaffen.

  U heeft dan altijd de beschikking over uw eigen systeem en bespaard op de transportkosten.

  De systemen zijn door ons aan vele nationale en internationale bedrijven en instellingen geleverd.
  Naast de mobiele versie zijn er ook mogelijkheden voor stationaire zenders en laadapparaten, inductielussen of systemen met losse hoofdtelefoons.

  Wanneer u bij ons een systeem aanschaft kunt u rekenen op snelle en vakkundige service. Het onderhoud en een eventuele reparatie van het systeem kan tevens aan ons worden toevertrouwt. Uiteraard hebben wij in het geval van reparatie of onderhoud leen-apparatuur beschikbaar.

  Omdat we de systemen ook verhuren bestaat er altijd de mogelijkheid om eenvoudig bij te huren en hiermee uw eigen systeem te voorzien van bijvoorbeeld extra ontvangers.

  Neemt u contact met ons op voor het maken van een maatgerichte oplossing of een vrijblijvende demonstratie.

  Ondersteuning

  De werking van Tourguide is kinderlijk eenvoudig. Hieronder treft u een aantal korte instructies voor de juiste werking aan:

 • Zorg dat zowel de zender als de ontvangers opgeladen zijn voor gebruik.
  Bij volledig leeg is de oplaadtijd van de ontvangers 2,5 uur en van de zender 3,5 uur.
 • Zorg dat de frequenties van de zender en ontvanger gelijk staan ingesteld.
  U kunt 6 verschillende frequenties kiezen, met de groene kopieerknop op de laadkoffer kunt u alle ontvangers gelijktijdig instellen
 • Let er op dat de zender aanstaat als u gaat presenteren en dat de mute-schakelaar op uit staat.
  De zender schakelt u in door de on/off knop in te drukken. Met de mute-schakelaar aan de bovenkant van de zender kunt u de microfoon uitschakelen als u bijvoorbeeld ruggespraak wilt houden.
 • Deelnemers kunnen zelf het volume regelen.
  Door aan de draaiknop op de ontvangers te draaien kunnen de deelnemers zelf het geluidsniveau bepalen. De headsets gaan vanzelf aan tijdens het opzetten en schakelen na gebruik vanzelf weer uit.
 • Zet de apparatuur na afloop terug in de laadkoffer.
  Als u de ontvangers terugplaatst druk deze dan aan zodat het lampje gaat branden, de ontvangers schakelen zelf uit. De zender dient u eerst uit te schakelen voordat u deze in de lader plaatst.
 • Mocht u uitgebreidere informatie wensen download dan hiernaast de gebruiksaanwijzing of neem contact met ons op.
 • [/fusion_builder_row_inner]

  Specificaties

  [/fusion_builder_row_inner]
  Technische specificaties Sennheiser Tourguide 2020-D:

  Capaciteit transport en laadkoffer: Maximaal 20 ontvangers
  2x Beltpack of losse accupack
  Beschikbare microfoons: SKM2020-D Handheld
  SK2020-D Beltpack

 • HS2 Headset
 • HSP2 Headset
 • MKE 2 Reversmicrofoon
 • 3,5mm Line ingang voor bijvoorbeeld iPod
 •  
  Alle zenders zijn leverbaar met accupack en kunnen worden voorzien van 2x AA penlite batterijen

  Beschikbare ontvangers: HDE-2020D stethoscoop ontvanger
  EK-2020D ontvanger met hoofdtelefoon aansluiting

  Ontvangers zijn voorzien van ingebouwde accu. Volume en kanaal zijn eenvoudig te selecteren via gebruiksvriendelijke knoppen

  Digitale frequentie: 860 – 865 MHz
  Beschikbare kanalen: 6
  Zendvermogen: 10mW
  Gebruikstijd: 8 uur
  Maximale laadtijd ontvangers: 2,5 uur
  Maximale laadtijd zenders: 3,5 uur
  [/fusion_accordion]